Záleží Vám na budúcnosti Cirkvi? Zapojte sa do synodálneho procesu!

Synodialita-Logo_SK-slider5 (1).jpg

Svätý Otec František zvolal synodu o synodalite, v rámci ktorej môže každý človek vyjadriť svoj postoj ohľadom spoločného kráčania v Cirkvi.V prvej fáze synody prebieha tento proces na diecéznej úrovni. Preto aj v našej Spišskej diecéze bol vytvorený tzv. synodálny tím, ktorý pozýva všetkých, ktorým záleží na tom, ako Cirkev žije dnes a ako bude žiť zajtra, aby sa spoločenstvá (rehoľa, rodina, ružencové bratstvo, iné farské spoločenstvá), alebo aj jednotlivci prihlásili cez prihlasovací formulár, ktorý sa nachádza na www.kapitula.sk. Môžete takéto spoločenstvo aj iniciatívne vytvoriť. Radi Vám v rámci farnosti poskytneme priestory na stretávanie. Každému prihlásenému spoločenstvu alebo jednotlivcovi budú následné zasielané podrobné informácie, ktoré majú napomôcť pri hľadaní toho, čo Duch Svätý hovorí Cirkvi dnes. Chceme spoločne hľadať spôsob, ako máme v dnešnej dobe kráčať pri ohlasovaní evanjelia. Povzbudzujeme Vás, aby ste sa zapojili. 

Pozrite si prezentáciu a prípravný dokument

Počúvaj podcast kdekoľvek sa nachádzaš

Vyber si jeden z podcastov a počúvaj ho prostredníctvom tohto webu alebo cez jednu z obľúbených podcastových aplikácii.

Niektoré praktické návrhy pre katechézu o modlitbe

Tento rok sa v Katolíckej cirkvi slávi ako Rok modlitby. V tejto časti Vám ponúkam praktické podnety pre farnosti, spoločenstvá a rodiny, ako prehĺbiť našu modlitbu. Prajem Vám príjemné počúvanie. 

Počúvaj na:

Spotify logoApple Podcasts logoGoogle Podcasts logo

Posolstvo evanjelia z 4. veľkonočnej nedele (21.4.)

V mojom podcaste Božie slovo medzi nami (BSMN) Vám pravidelne ponúkam zamyslenie k evanjeliu najbližšej nedele. Teraz na 4. veľkonočnú nedeľu je to nad úryvkom Jn 10,11-18. Prajem Vám príjemné počúvanie!

Počúvaj na:

Spotify logoApple Podcasts logoGoogle Podcasts logo

Podporte nás

Ďakujeme za Vašu podporu a štedrosť, aby sme aj naďalej mohli uhrádzať potrebné výdavky a pripravovať pastoračné aktivity. Aktivity našej farnosti môžete podporiť finančne prostredníctvom pokladničiek v kostoloch alebo priamo na bankový účet farnosti.

IBAN: SK50 1100 0000 0026 2315 8188