Roráty 2020 – Všetko je pripravené a v pondelok začíname!

IMG_4384-720x471 (1).jpg

Už od 30.11. budú v našej bazilike od pondelka do soboty sv. omše o 16:30 hod. určené pre deti. Počas nich budeme rozoberať jednotlivé časti sv. omše. Roráty sa síce slávia v ranných hodinách ešte za tmy, ale chcem, aby sa ich deti mohli zúčastniť v čo najväčšom počte spolu s rodičmi. Bude to iste aj veľká skúška vytrvalosti. Rodičia, prosím o Vašu podporu a účasť:-)

Deti nech si vždy prinesú na sv. omšu elektrické lampáše. V prípade potreby deťom na každú sv. omšu zapožičiame LED lampáše aj my, ktoré máme už pripravené. Každý deň deti dostanú konkrétne úlohy a nálepky, ktoré si budú postupne lepiť do pripravenej rorátnej „tabuľky“, ktorú v pondelok 30.11. dostane každé dieťa (pozri obrázok). Zachovávajme hygienické predpisy a modlime sa za to, aby kostoly zostali otvorené.

Samozrejme, pre dospelých (môžu prísť aj deti) budú roráty pri svetle sviečok od pondelka do soboty každé ráno o 6:00 hod. v bazilike.

Počúvaj podcast kdekoľvek sa nachádzaš

Vyber si jeden z podcastov a počúvaj ho prostredníctvom tohto webu alebo cez jednu z obľúbených podcastových aplikácii.

Niektoré praktické návrhy pre katechézu o modlitbe

Tento rok sa v Katolíckej cirkvi slávi ako Rok modlitby. V tejto časti Vám ponúkam praktické podnety pre farnosti, spoločenstvá a rodiny, ako prehĺbiť našu modlitbu. Prajem Vám príjemné počúvanie. 

Počúvaj na:

Spotify logoApple Podcasts logoGoogle Podcasts logo

Posolstvo evanjelia z 4. veľkonočnej nedele (21.4.)

V mojom podcaste Božie slovo medzi nami (BSMN) Vám pravidelne ponúkam zamyslenie k evanjeliu najbližšej nedele. Teraz na 4. veľkonočnú nedeľu je to nad úryvkom Jn 10,11-18. Prajem Vám príjemné počúvanie!

Počúvaj na:

Spotify logoApple Podcasts logoGoogle Podcasts logo

Podporte nás

Ďakujeme za Vašu podporu a štedrosť, aby sme aj naďalej mohli uhrádzať potrebné výdavky a pripravovať pastoračné aktivity. Aktivity našej farnosti môžete podporiť finančne prostredníctvom pokladničiek v kostoloch alebo priamo na bankový účet farnosti.

IBAN: SK50 1100 0000 0026 2315 8188