Podnety pre našu farnosť

Od štvrtka 15. októbra začínajú platiť sprísnené opatrenia, medzi ktoré patrí aj zákaz verejných bohoslužieb. V našej farnosti začneme od tohto dňa priame prenosy svätých omší každý večer o 18:00 hod. a v nedeľu o 10:00 hod. prostredníctvom Kežmarskej televízie a internetu (www.fara-kezmarok.sk – položka „Naživo“ alebo www.kukni.sk).

Ponúkam Vám niektoré duchovné inšpirácie do najbližších dní:

22. október je deň spomienky na svätého Jána Pavla II. Preto sme na tento deň pripravili Celofarský deň modlitby posvätného ruženca. Zapojte sa do ružencového reťazca. Môžete to urobiť online na našej webstránke alebo aj zapísaním sa na hárky v bazilike, ktorá ostáva otvorená ako doteraz v čase od 10:00 hod. do 14:00 hod. Prostredníctvom Kežmarskej televízie bude o 18:00 priamy prenos svätej omše a potom v čase od 20:00-20:30 bude priamy prenos modlitby posvätného ruženca z našej baziliky. Vytvorme spoločne ružencovú reťaz za našu farnosť (www.fara-kezmarok.sk alebo www.kukni.sk).

V tomto mesiaci október sa v domácnostiach modlievajme aspoň 1 desiatok ruženca. Kvôli lepšej sústredenosti zapáľme sviecu a položme na stôl kríž alebo obraz Panny Márie. V mnohých našich domácnostiach máme obraz Panny Márie, Matky ticha. Využime to.

Celá naša farnosť začnime od 16. októbra čítať každý deň jednu kapitolu z Evanjelia podľa Marka. Do 31. októbra tak prečítame toto evanjelium celé. 

Bazilika je počas dňa otvorená v čase od 10:00 hod. do 14:00 hod. Mariánsky kostol je otvorený počas celého dňa. Zastavme sa na poklonu Ježišovi Kristovi prítomnému v Sviatosti Oltárnej.

Jestvuje mobilná aplikácia www.breviar.sk, kde je možno stiahnuť si Liturgiu hodín. Aj týmto spôsobom sa zapojme do modlitby Cirkvi.

Katolícke biblické dielo na Slovensku spustilo aplikáciu „Liturgické čítania“. Aplikácia je určená najmä pre katolíkov, ktorí chcú mať rýchly prístup k aktuálnym liturgickým textom čítaných počas bohoslužieb. Aplikácia ďalej ponúka zobrazenie liturgického kalendára po mesiacoch a zoznam svätých s možnosťou ich vyhľadávania. Bližšie informácie nájdete na www.kbd.sk

4.7/5 - (4 votes)