Ježišove usmernenie…

K evanjeliu podľa Lukáša 10, 1-12

Drahí bratia a sestry!
Ježišove usmernenia pre učeníkov sa zdajú byť trochu prehnané a možno aj ťažko uskutočniteľné. Aj my sa nachádzame v podobnej situácii – tiež tu máme opatrenia, ktoré sa zdajú prehnané a aj ťažko uskutočniteľné a aj nepochopiteľné. No napriek všetkým týmto opatreniam stále máme možnosť ohlasovať Božie kráľovstvo – ohlasovať evanjelium – vhod i nevhod – v časoch pokojných aj v čase epidémie. Dnes je ten čas, kedy môžeme prakticky prejaviť svoju vieru – zbaviť sa toho pomyselného mešca, a palice (ktoré môžu predstavovať teraz náš egoizmus) a byť ohľaduplní voči tým druhým – voči našim bratom a sestrám. Je to čas kedy nielen moje ústa, ale hlavne môj život bude hlásať evanjelium – kedy sa o nás nebude hovoriť – že „aha, pozri, zle robia, nič nedodržujú!“ ale že sa povie o nás – „vidíš, aj napriek tomu všetkému, to vedia prijať“. Je to čas, kedy sa v týchto krušných časoch môžeme stať šíriteľmi pokoja. Ten je veľmi potrebný a veľmi dôležitý. A ak to tí ostatní pochopia, tak ten pokoj prijmú od nás. Stávame sa baránkami v dnešnom svete, ale buďme pokojní a majme oči a srdce stále upriamené na nebo, lebo tam je náš pokoj a naša spása.
Amen.

Počúvaj podcast kdekoľvek sa nachádzaš

Vyber si jeden z podcastov a počúvaj ho prostredníctvom tohto webu alebo cez jednu z obľúbených podcastových aplikácii.

Odvaha ísť na duchovné cvičenia

Tento rok sa v Katolíckej cirkvi slávi ako Rok modlitby. V tejto časti Vás povzbudzujem objaviť krásu duchovných cvičení. Prajem Vám príjemné počúvanie.

Počúvaj na:

Spotify logoApple Podcasts logoGoogle Podcasts logo

Posolstvo evanjelia z 3. veľkonočnej nedele (14.4.)

V mojom podcaste Božie slovo medzi nami (BSMN) Vám pravidelne ponúkam zamyslenie k evanjeliu najbližšej nedele. Teraz na 3. veľkonočnú nedeľu je to nad úryvkom Lk 24,35-48. Prajem Vám príjemné počúvanie!

Počúvaj na:

Spotify logoApple Podcasts logoGoogle Podcasts logo

Podporte nás

Ďakujeme za Vašu podporu a štedrosť, aby sme aj naďalej mohli uhrádzať potrebné výdavky a pripravovať pastoračné aktivity. Aktivity našej farnosti môžete podporiť finančne prostredníctvom pokladničiek v kostoloch alebo priamo na bankový účet farnosti.

IBAN: SK50 1100 0000 0026 2315 8188