1. deň: Jozefova dôvera v Boha

Nativita (1).jpg

Evanjelium podľa Matúša uvádza, že Jozef a Mária plánovali spolu manželstvo a boli spolu už aj zasnúbení. V židovskom náboženstve to znamenalo, že muž a žena voči ostatným si už boli „sľúbení“, avšak spolu nebývali. Zasnúbenie bolo obdobím duchovnej a materiálnej prípravy na budúci spoločný manželský život. Do týchto ich plánov vstúpila udalosť Pánovho zvestovania, keď Mária počala z Ducha Svätého Božieho Syna. Jozef a Mária ako veriaci ľudia počítali vo svojom živote s Božou prítomnosťou a jeho pôsobením. Doteraz ich viera nebola vystavená takejto priamej konfrontácii s dôverou v Božie konanie. Jozef prijal do svojho života tajomstvo počatia Božieho Syna a stal sa súčasťou tohto tajomstva. Aj pre nás zaznieva Pánovo uistenie, ktoré povedal Jozefovi prostredníctvom anjela: „Neboj sa!“. V dnešný deň prosme za dôveru v Božie konanie a keď prídu ťažkosti a skúšky, majme vieru v Boha a nebojme sa! Pán je s nami. 

AKTIVITY

  • Prečítajme si 1. kapitolu Evanjelia podľa Matúša
  • Pomodlime sa 1 desiatok z tajomstva radostného ruženca: „ktorého si Panna z Ducha Svätého počala.“
  • Vykonajme si pobožnosť k sv. Jozefovi spoločne pri večernej sv. omši alebo samostatne v domácnosti

VIDEOKATECHÉZA

https://youtu.be/EuDnAMbUakI

Počúvaj podcast kdekoľvek sa nachádzaš

Vyber si jeden z podcastov a počúvaj ho prostredníctvom tohto webu alebo cez jednu z obľúbených podcastových aplikácii.

Biblické príklady o nevyhnutnosti modlitby

Tento rok sa v Katolíckej cirkvi slávi ako Rok modlitby. V tejto časti Vám ponúkam praktické príklady zo Svätého Písma, ktoré nám ukazujú nevyhnutnosť modlitby. Prajem Vám príjemné počúvanie. 

Počúvaj na:

Spotify logoApple Podcasts logoGoogle Podcasts logo

Posolstvo evanjelia zo 7. veľkonočnej nedele (12.5.)

V mojom podcaste Božie slovo medzi nami (BSMN) Vám pravidelne ponúkam zamyslenie k evanjeliu najbližšej nedele. Teraz na 7. veľkonočnú nedeľu je to nad úryvkom Jn 17,11-19. Prajem Vám príjemné počúvanie!

Počúvaj na:

Spotify logoApple Podcasts logoGoogle Podcasts logo

Podporte nás

Ďakujeme za Vašu podporu a štedrosť, aby sme aj naďalej mohli uhrádzať potrebné výdavky a pripravovať pastoračné aktivity. Aktivity našej farnosti môžete podporiť finančne prostredníctvom pokladničiek v kostoloch alebo priamo na bankový účet farnosti.

IBAN: SK50 1100 0000 0026 2315 8188